top of page
Welkom bij ISA!
Waarom hebben wij artikelinformatie nodig?

Wij verzamelen en verwerken artikelinformatie in opdracht van onze gebruikers van ISA. Onze gebruikers zijn uw klanten; diverse retailers, groothandels en bouwmarkten.

Op grond van Europese regelgeving moeten zij, waar dat van toepassing is, de beschikking hebben over o.a. veiligheidsinformatiebladen (SDS, conform de Reach Verordening) en prestatieverklaringen voor bouwproducten (DoP, conform de CPR-verordening) en deze per product kunnen overleggen. Daarnaast kan het voorkomen dat zij om veiligheidsinformatie voor batterijen, pesticiden, meststoffen, cosmetica of bepaalde voorwerpen vragen (HID).

Het is voor hen belangrijk om snel te beschikken over de juiste documenten en/of data. Zo kunnen zij aan de wettelijke regelgeving voldoen en/of de juiste maatregelen kunnen nemen voor veilige opslag, transport, en verkoop van de producten (in fysieke winkels en online).

Als retailers, groothandels en bouwmarkten worden gecontroleerd door de ILT of FOD en niet over de benodigde documenten beschikken, dan riskeren zij een boete.

Wat is ISA?

ISA is een uniek platform, waarin artikelinformatie van producten wordt verzameld, verwerkt, gevalideerd en vertaald naar benodigde datavelden en informatie voor logistiek (ADR), communicatie (CLP) of arbeidsveiligheid (HSE).

Waarom wordt u als leverancier benaderd?

Wij vragen u om artikelinformatie als u producten levert aan onze gebruikers en als er aanvullende informatie voor deze producten nodig is.

Het is de wettelijke plicht van leveranciers om Veiligheidsbladen (SDS) en Prestatieverklaringen (DoP) aan te leveren, als dat voor de producten van toepassing is.

Daarnaast draagt u door artikelinformatie aan te leveren als leverancier ook bij aan de professionaliteit en dienstverlening aan uw klant.

 

Indien gewenst kunnen wij u de medewerkingsbrief van uw klant toesturen, of u in contact brengen met een van onze contactpersonen.

Hoe lever ik de gevraagde informatie aan?

Als u een leverancier bent van een van onze gebruikers, dan heeft u een ISA account gekregen. U heeft dan een welkomstmail ontvangen met de benodigde informatie om in te loggen.

 

In uw ISA account kunt u zien om welke informatie wordt gevraagd en om welke producten het gaat.

U kunt de informatie vervolgens via uw account uploaden. Daarnaast is het aanleveren via GS1 ook mogelijk. Wanneer u bent ingelogd in uw ISA account kunt u de handleidingen hiervoor raadplegen.

U kunt hier inloggen in uw ISA account

Het emailadres waarop u e-mails van ons ontvangt, is uw gebruikersnaam

bottom of page